Wychodząc naprzeciw klientom korzystającym z obu naszych kont – ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) – uprzejmie informujemy, że będziemy je stopniowo łączyć, by docelowo pozostawić niniejsze.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Sprowadzona z północnych Włoch (Treviso) oryginalna kawa MANUEL o intensywnym aromacie i niepowtarzalnym smaku!!!
Niniejsza aukcja dotyczy paczki kawy ziarnistej MANUEL Dolce vita o wadze 500g, w hermetycznej torebce z zaworkiem.
Najlepiej spożyć przed: 09.2024 r.
MANUEL Dolce Vita Miscela Preziosa – to efektowny produkt firmy, wyraz kunsztu i kultury l'espresso, zrodzony z doświadczenia 70. lat właścicieli i pracowników. Stanowczy, intensywny zapach, aby rozpocząć dzień z miłą "małą czarną" i odpowiednią dawką energii. Pełny smak: klasyczny włoski aromat podbity ożywczą, wyśmienitą robustą. Ok. 80% Arabiki. Napój w filiżance ozdabia mieniąca się, cętkowana pianka.
Firma swoją działalność zaczęła w latach 50. jako Manuel Caffe, dziś jest znana i doceniana, możemy smakować jej bogaty asortyment już na wszystkich kontynentach. Jej twórcą był znakomity znawca tematu, Giuseppe De Giusti, który swoją długą przygodę z kawą zaczął od pracy jako prażalnik surowych ziaren w mieście Conegliano. Po jego śmierci zakład przejęła rodzina, podtrzymując tradycję i poziom, kontrolując pieczołowicie każdy najmniejszy element skomplikowanej produkcji tego wyśmienitego i poszukiwanego na całym świecie asortymentu/napoju o znaku Manuel.
Palarnia importuje surowiec z najlepszych światowych plantacji, a jej finalne produkty, ziarniste i zmielone, to dzieło najznakomitszych mistrzów selekcji, palenia i komponowania wykwintnych mieszanek. Smakosze tego napoju są wierni marce i wdzięczni, że pierwszy raz dali się porwać w świat nieskazitelnego smaku ekskluzywnych kaw Manuel, tworzonych z pasją od blisko 70 lat w ten sam, nieznacznie tylko udoskonalony sposób, wynikający z wymogów ergonomii i postępu technologicznego.
Komponenty prażalni Manuel pochodzą z Gwatemali, Etiopii, Kostaryki i Kolumbii, zatem z krajów przodujących w uprawie najlepszych arabik, czego doświadczają degustatorzy próbując napojów firmy o niesamowicie głębokim i charakterystycznym, przyjemnym aromacie i smaku. Surowe pestki wypalane są metodą północnowłoską, czyli na średniociemną barwę; produkty firmy charakteryzuje słodko-czekoladowy posmak.