Arabica Kolumbia Excelso Medellin jest wyjątkowo smaczna i aromatyczna. Te walory przyczyniły się do przyznania kolumbijskiej Excelso najwyższej klasy eksportowej. Zaliczana jest do najlepszych gatunków na świecie.
Uprawiana na kolumbijskich plantacjach położonych na wysokości 1100 – 1700 m n.p.m., w regionie Medellin, powszechnie uważanym za ojczyznę najsmaczniejszej kawy kolumbijskiej.
Profil kawy
Kwasowość 3/5
Body 3/5
Słodycz 2/5
Gorycz 3/5
Moc kawy 4/5
Nuty smakowe
Kolumbia Excelso Medellin charakteryzuje się wyrazistym, doskonale zbalansowanym smakiem i lekkim kwaskowym aromatem. Zawiera wyczuwalne nuty karmelu, orzechów i czekolady oraz wyraźne akordy słodkich, dojrzałych owoców, dzięki czemu jest tak cenioną i poszukiwaną kawą. Jej delikatny, ale bogaty smak z pewnością zadowoli podniebienia nawet najbardziej wybrednych miłośników kawy. W czekoladowej bazie ukryte są nuty orzechów i cytrusów. Cennym detalem kawy z Kolumbii jest jej żurawinowa kwasowość.
Nasza kawa pochodzi zawsze z ostatnich zbiorów.
Tylko świeżo palona.
Opakowanie 1 kg.