Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) wysyłamy w jednej paczce.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Sprowadzona z Bolonii (Osteria Grande Castel S. Pietro Terme/Emilia Romagna) oryginalna kawa FILICORI ZECCHINI o intensywnym aromacie i niepowtarzalnym smaku!!!
Niniejsza aukcja dotyczy paczki kawy mielonej Filicori Zecchini Espresso o wadze 250g, w hermetycznym opakowaniu.
Najlepiej spożyć przed: 07.2020 r.
Uprzejmie informujemy kupujących, na podstawie zastrzeżeń palarni, które ze względu na wymogi paletyzacji prasują kawy mielone w twarde "cegiełki", że trafiające się niekiedy po trudach transportu opakowania miękkie gwarantują pierwotną jakość produktu, i jako takie, z pełnowartościową zawartością, nie podlegają reklamacji.
Filicori Zecchini Espresso – to mieszanka harmonijna, nawiązująca do autentycznych tradycji picia kawy o każdej porze dnia, stworzona przez firmowych ekspertów od organoleptyki, z najlepszych światowych arabik (70%) i klasowej, ożywczej robusty (30%). Odpowiednio cienko zmielona stwarza szansę otrzymania w domowej ekstrakcji naprawdę dobrego napoju, prawie wzorcowego, gastronomicznego l'espresso italiano (średni brąz płynu, delikatny smak, kwiecisty bukiet zapachowy, konsystentny wywar z dekoracyjną pianką, minimalną kwaskowatość, przyjemne wspomnienie).
Mieszanka przygotowana z myślą o bardziej wymagających klientach, którzy oczekują wysokiej jakości produktu firmy. Cechuje ją wykwintny smak i miły aromat a także charakterystyczny dla innych mieszanek palarni niski poziom kwaśności.
Palarnia powstała w 1919 roku w Bolonii, ufundowali ją Aldo Filicori i Luigi Zecchini. Od 90. lat firma jest w rękach obu tych znanych teraz na świecie rodzin. Zaczynali import, prażenie i handel od małego sklepiku w centrum miasta, ale szybko zrozumieli, że muszą kontrolować cały proces, od plantacji po napój w filiżance. Wkrótce więc ich zakład stał się synonimem dobrej kawy, które to miano, mimo industrializacji produkcji oraz wdrażania innowacyjnych technologii, dzierży do dziś. A dzieje się tak dlatego, że Filicori Zecchini wkłada zawsze w jakość swojego produktu pasję, która odbija się na wyrafinowaniu mieszanek ziaren i mielonek, a także na niepodrabialnym, niezapomianym smaku napojów. Najpierw w Bolonii, a dziś już także i poza Italią, firma jest nie tylko przykładem wysokiej kultury picia włoskiego espresso, powiada się nawet, że to, co proponuje klientom, to sztuka.
By to osiągnąć w gastronomii, palarnia powołała program szkoleniowy pod nazwą Laboratorium Espresso. Oto cytat ze strony polskiej: „Najlepsze kawowe mieszanki to zbyt mało by przygotować espresso warte tego by nazwać je najlepszym. Jak to w historii bywa, Filicori Zecchini łączy kreatywność i innowacje z tradycją, co zapewnia zaskakujące rezultaty.”
Konkludując: Filicori Zecchini to marka ekskluzywna, jej kawy są intensywne i mocno aromatyczne, odznaczające się wysoką, ubitą cremą. W przyjacielskie relacje wchodzi ze smakoszami poprzez oryginalność swego produktu, który degustatorom pozytywnie zapada w pamięć.