Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) wysyłamy w jednej paczce.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy 1 szt. kawy mielonej Trombetta espresso bar o wadze 250 gr w hermetycznej paczce.
Termin ważności: 09.03.2020.
Uprzejmie informujemy kupujących, na podstawie zastrzeżeń palarni, które ze względu na wymogi paletyzacji prasują kawy mielone w twarde "cegiełki", że trafiające się niekiedy po trudach transportu opakowania miękkie gwarantują pierwotną jakość produktu, i jako takie, z pełnowartościową zawartością, nie podlegają reklamacji.
Trombetta espresso bar – to mieszanka zmielona drobno specjalnie pod domowe ekspresy wysokociśnieniowe; zestaw cenionych arabik z domieszką wysokiej klasy robust (ok.30%) pozwalający urzec prywatnego smakosza intensywnym aromatem, bogatą cremą, niczym filiżanka kawy podana w barze nad Tybrem.
CaffeTrombetta istnieje od 1890 roku, co czyni z niej jedną z najbardziej prestiżowych marek włoskich, także dzięki przynależności do ważnego, wymagającego konsorcjum Sao Caffe.
Prażalnia powstała ponad sto lat temu w Rzymie, jest firmą średniej wielkości prowadzoną rodzinnie. Sprostała stołecznym wymagającym klientom, rozwinęła działalność na terenie południowych Włoch, obecnie dobrej kawy Trombetta można zasmakować w Monaco, Nowym Jorku, na Tajwanie, w Singapurze, Bukareszcie i Moskwie (no i jak widać w Polsce).
Zróżnicowana oferta barowa firmy wzięła się z doświadczeń kawiarnianego życia Rzymian, rozmaitych upodobań i potrzeb wielkomiejskiej klienteli. Stały wybór cenionych, stabilnych mieszanek, nieustanne usprawnienia techniczne i skuteczna obsługa kontrahentów czynią z firmy Trombetta jednego z liderów w branży, na którego jakość zawsze można liczyć. Klasa kawy Trombetta rozpoczyna się od wyselekcjonowanych, najbardziej cenionych plantacji z całego świata. Świadome mieszanie owoców i różny sposób ich palenia pozwalają uzyskać właściwą równowagę pożądanej spoistości, smaku i zapachu oferowanych produktów. System jakości UNIEN ISO 9002 gwarantuje stałą kontrolę na każdym etapie procesu produkcyjnego i sprawia, że każde opakowanie zachowuje nienaruszoną obietnicę smaku i aromatu.