Mieszanka Robusty Premium z Indonezji oraz Arabik Speciality z Brazylii i Nikaragui
Blend z przewagą indonezyjskiej robusty premium to pozycja dla koneserów kawy we włoskim stylu. Dark Chocolate Blend to intensywna goryczka balansowana przez dodatek brazylijskiej i nikaraguańskiej arabiki, doprawiona długim, przyjemnym posmakiem ciemnej czekolady i orzechów, esencjonalnym dla średnio palonych ziaren.
Dodatek arabiki speciality z Nikaragui nadaje szlachetności, a brazylijska arabika Mundo Novo ze znikomą, owocową kwasowością gwarantuje czystość smaku. Całość zapewnia unikalne wrażenia smakowe i kompleksowy aromat.
Blend polecany do parzenia w ekspresie ciśnieniowym, kawiarkach i jako klasyczna zalewajka.
- Szczegóły produktu
- Propozycje parzenia
- Ekspres ciśnieniowy
- Ekspres przelewowy
- French press
- Kawiarka
- Stopień wypalenia
- Średni
- Profil sensoryczny
- Ciemna czekolada
- Orzechy
- Odmiana kawowca
- C.Canephora / Mundo Novo / Red Bourbon
- Obróbka ziarna
- Mokra
- Suszona na słońcu
- Składniki
- Kawa ziarnista palona 60% Robusta, 40% Arabika
- Pochodzenie ziarna
- Indonezja, Brazylia, Nikaragua
- Intensywność
- bardzo wysoka
- Kwasowość
- bardzo niska
- Goryczka
- wysoka
- Słodycz
- niska
Ziarna zawsze są wypalone równomiernie dokładnie w takim stopniu, jaki uznaliśmy za optymalny. Co więcej, ta metoda daje nam wysoki poziom powtarzalności, co wcale nie jest tak oczywiste przy rzemieślniczym wypale. Właśnie dlatego każda kolejna filiżanka Twojej ulubionej kawy od Pacama Coffee będzie smakowała dokładnie tak, jak tego oczekujesz.