Kawa Daktylowa - Natura Wita
Kawa mielona z ziaren daktylowca właściwego jest wytwarzana przez mycie, suszenie i gotowanie przez 30 minut w temperaturze 125*C, następnie prażenie i mielenie ziaren. Około 11-18% wagi owocu daktylowego to ziarno, które składa się z węglowodanów, błonnika pokarmowego, tłuszczu i białka.
Właściwości kawy daktylowej:
- kawa daktylowa reguluje poziom cukru we krwi w całkowicie naturalny sposób, przez co polecana jest diabetykom,
- pomaga w przebiegu infekcji nerek i pęcherza oraz wspomaga oczyszczanie krwi,
- ze względu na ciepły charakter surowca, polecana jest w reumatyzmie i zapobiega stanom zapalnym wywołanym reumatyzmem,
- wzmacnia kości i zmniejsza bóle stawów
- wspomaga prostatę
- polecana jest do picia jako napój ogólnie wzmacniający i energetyzujący
- nasiona daktylowca są bogate w potas, a potas jest czynnikiem wzmacniającym układ nerwowy
- ze względu na obecność w nim błonnika wspomaga odchudzanie i utratę wagi
- pomocna również w łagodzeniu bólu zęba ( nakładając jej trochę na zęba, uśmierza się ból)
- jądra daktylowe mają również właściwości przeciwutleniające, a także pomagają wzmocnić układ odpornościowy, szczególnie zapobiegają uszkodzeniom struktury DNA organizmu
Składniki: daktyl pestki mielone prażone 100%
Waga: 200g