Charakterystyka kawy:
- Kraj pochodzenia - Brazylia
- Region - Mogiana, Sul de Minas, Cerrado
- Gatunek - Arabika - Mundo Novo, Icatu, Acaiá, Catuaí, Tupi
- Zbiory - maj/sierpień
- Metoda pozyskiwania - na sucho
- Wysokość upraw - 800 - 1350 m.n.p.m
- ----------------------------------------------------
- Profil palenia - średnie
- Smak - nuty czekolady
- Aromat - słodki czekoladowy
- Body/cielistość - wysokie
- Kwasowość - niska
NA ŻYCZENIE MOŻEMY ZMIELIĆ DLA CIEBIE KAWĘ TAK JAK LUBISZ
- drobno- klasyczne zaparzanie, po turecku
- grubo-kawiarka, ekspres, ekspres przelewowy
Pakowanie produktów
- Produkty pakujemy w profesjonalne usługi 0opakowania z wentylem. Dzięki tego typu opakowaniom można cieszyć się smakiem oraz aromatem przez długi czas.
- Opakowania produktów chronią przed czynnikami zewnętrznymi np. zawilgoceniem, wywietrzeniem, ochroną przed promieniami słonecznymi. Na każde opakowanie naklejamy etykietę z informacjami: nazwa, skład, pochodzenie, sposób użycia i termin przydatności.