Kawa BIO Peru BEZKOFEINOWA
Najwyższej jakości ziarna kawy z prowincji Rodriguez de Mendoza w Peru. Kawa bezkofeinowa nie jest w 100% wolna od kofeiny. Większość bezkofeinowych zawiera 2-3% naturalnej kofeiny, zwykle od 1 do 7 miligramów na filiżankę.
Nasza kawa bezkofeinowa jest pozyskiwana metodą Swiss Water Process, w której kawa jest wolna od chemicznych dodatków i przetwarzana przy użyciu możliwie najczystszej wody. Właśnie dlatego organiczna kawa może zachować swoje certyfikaty ekologiczne. W celu usunięcia kofeiny z zielonych ziaren moczy się kawę w wysokiej jakości wodzie, która jest dobrym rozpuszczalnikiem. Wyekstrahowany roztwór przepuszcza się przez filtry węglowe eliminując z niego niemalże do zera cząsteczki kofeiny.
Profil smakowy: delikatny posmak mlecznej czekolady, wyczuwalne nuty słodu, zboża i orzechów
Składniki: 100% kawa ziarnista, palona.
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
Certyfikat: Rolnictwo Ekologiczne
Pochodzenie: Peru
Stopień palenia: ziaren Średni
Dedykowany sposób przyrządzania: Ekspres kolbowy, Alternatywne metody parzenia, Ekspres automatyczny, Kawiarka, Parzenie tradycyjne
Gatunek: ziarna: Arabica
Marka: Quba Caffe
Najwyższej jakości ziarna Arabiki, pochodzące z organicznych, certyfikowanych upraw z regionu Rodriguez de Mendoza w Peru, poddane dekofeinizacji.