Legenda dla konesera prosto z Wiednia
Historia palarni Julius Meinl rozpoczyna się w 1862 roku, kiedy to Julius Meinl I otworzył, w centrum Wiednia, swój pierwszy sklep spożywczy z przyprawami i zieloną kawą. Jako pierwszy oferował świeżo paloną kawę, stworzył też wysokiej jakości mieszanki ziaren. Ten innowacyjny pomysł został przyjęty z entuzjazmem przez Wiedeńczyków, przynosząc twórcy ogromy sukces. Od 1891 roku, kiedy to została otwarta pierwsza palarnia, Julius Meinl stała się wiodącą firmą w Europie, dostarczając wielbicielom kawy najlepsze produkty na świecie.
Najlepsze ziarna, bogaty aromat i smak
Wybierane są najlepsze ziarna z gatunku Arabica, wyhodowane na plantacjach słynących z wysokiej jakości. Wysokogórskie odmiany ziaren pochodzą z Ameryki Środkowej i Południowej, Wschodniej Afryki, Etiopii, Indii i Papui Nowej Gwinei. Ziarna są starannie dobrane, palone i pakowane w zakładzie produkcyjnym w Wiedniu. W oparciu o wiedzę oraz doświadczenie specjalistów powstają doskonałe kawy, wyprodukowane w zgodzie zasadami zrównoważonego rozwoju, w przyjaznych dla środowiska opakowaniach.
Aksamitna crema
Doskonała i pełna smaku kawa Julius Meinl Jubilaum to mieszanka najlepszych ziaren z gatunku Arabica (100%), pochodzących wyłącznie z wysokogórskich regionów Ameryki Środkowej oraz Papui Nowej Gwinei.
Delikatny stopień palenia tego blendu pozwolił na stworzenie kawy o pełnym body, pozbawionym goryczki. Julius Meinl Jubilaum kusi również swym głębokim, zachwycającym aromatem.
waga: 250g