Ethiopia Mocha Harrar
To chyba najbardziej tradycyjny półdziki gatunek kawy, uprawiany we wschodnich górzystych regionach Etiopii. Harrar jest podzielony na trzy podgatunki, Mocha jest jednym z nich. Ze względu na warunki uprawy i przetwarzania Mocha Harrar może być nazwana kawą organiczną. 100% plantacji kawy składa się z dzikich drzew kawowych lub niewielkich plantacji rolników, które nigdy nie były nawożone.
Profil kawy:
- Kwasowość 3/5
- Body 3/5
- Słodycz 2/5
- Gorycz 3/5
- Moc kawy 3/5
Smak i aromat:
Kawa z czekoladowym i tytoniowo-ziemistym aromatem, często posiadająca posmak wina. Szczególnie dobrze łagodzi podniebienie.
Ma średnią kwasowość, łagodny i lekko słodki smak, podobny do tabliczki gorzkiej czekolady.
100% Arabica
Tylko świeżo palona.
Opakowanie 0,5 kg
Kawę prażymy po złożeniu zamówienia.
Pewność świeżej kawy.