Kątnice wołowe kal.115/130, długość 65-80cm, 1 szt
DOMOWASPIZARNIA
Kątnice wołowe są osłonką wykorzystywaną przy wyrobie salcesonów i
pasztetowej. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć.
Zakupione kątnice otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w
wiadereczku.
Parametry:
Kaliber polski
115/130
Długość odcinka
65-80 cm
Ilość
1 sztuka
Jak przygotować kątnice wołowe przed użyciem?
Kątnice wołowe dokładnie wypłukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było
na nich kryształków soli,
Namocz kątnice wołowe w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60
minut,
Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy
zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz),
Przepłukaj wnętrze kątnic wodą.
Jak przechowywać kątnice i jaki mają termin ważności?
Zakupione kątnice są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko.
Takie kątnice, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C)
można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Kątnic nie zaleca się mrozić, ponieważ
tracą swoje właściwości oraz elastyczność.
Kątnica wołowa
Pochodzenie: Brazylia
Kaliber: 115/130
Długość: 65-80 cm
Ilość: 1 szt.
Jelita wykorzystywane przy wyrobie salcesonu, pasztetowej oraz kaszanki.
Przed użyciem jelita należy namoczyć w letniej wodzie.
Przechowywanie:
Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe opakowania, a następnie zgrzane.
Takie jelita, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C) można
przetrzymywać dłuższy okres czasu.
Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.