Kątnice wieprzowe, długość 25-35cm, 1 sztuka
DOMOWASPIZARNIA
Kątnice wieprzowe są osłonką wykorzystywaną przy wyrobie kaszanek,
salcesonów i innych podobnych wyrobów. Możesz w nich wędzić, parzyć,
grillować oraz suszyć. Zakupione kątnice otrzymasz w zgrzanym, foliowym
opakowaniu lub w wiadereczku.
Parametry:
Długość odcinka
25-35 cm
Ilość
1 sztuka
Jak przygotować kątnice wieprzowe przed użyciem?
Kątnice wieprzowe dokładnie wypłukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było
na nich kryształków soli,
Namocz kątnice wieprzowew wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut,
Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy
zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz).
Jak przechowywać kątnice wieprzowe i jaki mają termin ważności?
Zakupione kątnice wieprzowe są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w
wiadreczko.Takie kątnice, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do
14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Kątnic nie zaleca się mrozić,
ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.