KASZKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA BIO 180 g - BIOPONT
SKŁADNIKI
Łuskany ryż
brązowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kaszkę ryżową można
stosować jako zagęszczacz do zup, gulaszów warzywnych oraz sosów. Idealnie
nadaje się jako dodatek do ciast i musli.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Kaszkę zalać wodą lub napojem roślinnym o temperaturze
80C. Pozostawić na 2-3 minuty. Można dodać owoce, dżem lub wiórki
kokosowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna:1573 kJ /371
kcal
Tłuszcz:0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,14
g
Węglowodany:83 g
w tym cukry:0,2 g
Błonnik: 1,5
g
Białko:7,3 g
Sól:0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.