Kaszka Orkiszowa Ciemna
Kasza manna orkiszowa Ciemna na na mleku z owocami
Składniki:
-2 łyżki kaszy orkiszowej,-1 szklanka mleka,
-2 łyżki suszonych bananów,-2 łyżki suszonych rodzynek,-1 łyżeczka płatków migdałowych,
-opcjonalnie: ½ łyżeczki siemienia lnianego,
-opcjonalnie: 1-2 łyżeczki cukru trzcinowego.
Przygotowanie:
1. 200 ml mleka zagotuj, a w pozostałych 50 ml mleka rozmieszaj kaszę orkiszową.
2. Gdy mleko w garnku się zagotuje, wlewaj powoli kaszkę z mlekiem, ciągle mieszając.
3. Gotuj przez około 2 minuty, aż uzyskasz zadowalającą gęstość.
4. Zestaw z ognia, przełóż do miski, dodaj banany i rodzynki i posyp płatkami migdałów, opcjonalnie też siemieniem lnianym.
Nasze zdjęcia są robione tak, aby produkt prezentował się naturalnie. Dlatego nie jesteśmy w stanie wybielić białych rzeczy.
- Składniki: kaszka z pszenicy orkisz ciemna
- Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu
- Informacja o alerganach:
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, groch, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.