KASZKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - NATURAVENA
NATURAVENA BIO
SKŁADNIKI
ekologiczna kasza kukurydziana 100 %
OPIS
Ekologiczna kasza kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15-20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/319 kcal
Tłuszcz 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 2,5 g
Błonnik 4 g
Białko 6,5 g
Sól 0,36 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym chłodnym miejscu
- PKWiU: 10.61.32.0
- Jednostka: szt
- Masa brutto: 0,408
- Kategoria specjalna: _Kasze. kaszki. kuskus\kasze i kuskus; _WSZYSTKIE; _**
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 30
- Masa netto (g): 400
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Włochy