Śniadanie mocy Kaszka Bio - MorgenStund Jentschura
Kuracja zasadowa
Smaczne śniadanie w postaci kaszki na bazie: prosa, gryki, amarantusa, z ananasem i jabłkiem, z dodatkiem pestek dyni, słonecznika i migdałów.
Właściwości:
- Długotrwałe uczucie sytości, wydajność i niewiele kalorii - optymalna kombinacja składników odżywczych i wartościowe węglowodany złożone, równomierne zaopatrzenie mięśni, nerwów i mózgu w energię.
- Lekkostrawne - łatwo przyswajalne śniadanie, które zachowuje wysoką wartością odżywczą nie obciążając przy tym nadmiernie żołądka.
- Różne gusta – różne warianty – w zależności od upodobań i inwencji – doskonałe śniadanie z dodatkami owoców, bakalii, orzechów lub ulubionymi przyprawami
- Kaszka ryżowa z warzywami nie zawiera dodatku cukru
- Idealny posiłek w podróży czy poza domem, np. w biurze, który możesz przygotować w każdej chwili
- W składzie nie posiada mleka modyfikowanego (mleko modyfikowane jest szkodliwe dla życia i zdrowia)
- Kaszka bezglutenowa to idealny sposób rozszerzania diety niemowlaka po szóstym miesiącu życia dziecka. Każdy z produktów w tej kategorii jest jedynie dodatkiem do diety twojego dziecka, którego żywieniową podstawą jest karmienie piersią.
PRODUKT BIO
ODPOWIEDNI DLA WEGAN - CZYSTO ROŚLINNY
ZASADOTWÓRCZY
BEZ GLUTENU I LAKTOZY
BEZ DODATKU CUKRU (zawiera cukry pochodzenia naturalnego)
PORCJA 35g - to naturalne źródło MAGNEZU, CYNKU, BIOTYNY I WITAMINY B1
Przygotowanie:
- zalać wrzącą wodą, pozostawić do napęcznienia na 1 – 2 minuty
- wybrać dodatki według upodobania, gotowe
MorgenStund można też wymieszać z zimną wodą i podgotować przez ok. 1 – 2 minuty
Bardzo smaczna jest kaszka ugotowana w mleku migdałowym lub owsianym.
Składniki:
proso*, gryka*, suszone owoce 13,5% (ananas*, jabłko*), nasiona roślin oleistych 8,5% (pestki dyni*, pestki słonecznika*, słodkie migdały*), amarantus*
*Składnik pochodzący z upraw ekologicznych/biologicznych DE-ÖKO-064
Wydajność: 2000g to 56 porcji
Ciasto z MorgenStund i żurawiną
Składniki:
• 300 g MorgenStund (na sucho)
• 160 g masła
• 180 g zmielonych orzechów laskowych lub migdałów
• 180 g miodu
• 125 g żurawiny
• 2 jajka
• 60 g dżemu morelowego
• Szczypta soli
Sposób przygotowania:
Masło powoli roztopić w niskiej temperaturze. MorgenStund, orzechy lub migdały zalać roztopionym masłem, delikatnie wymieszać i pozostawić na ok. 10 minut. Miód i jaja wymieszać, dodać sól. Całość połączyć z wcześniej przygotowaną masą, a także z żurawiną i dżemem morelowym. Wyrobić na jednolitą masę. Masę wyłożyć na posmarowanej tłuszczem blasze. Wstawić do rozgrzanego do 180°C piekarnika, na środkowym poziomie. Piec ok. 25-30 minut. Porcja wystarcza na wypiek jednej blachy.