Kasza owsiana to smaczny i ciekawy dodatek do potraw. Powstaje z obłuszczonego i połamanaego ziarna owsa.
SKŁADNIKI
ekologiczna kasza owsiana 100 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna 1574 kJ/376 kcal
- Tłuszcz 5,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
- Węglowodany 59 g
- w tym cukry 0,9 g
- Błonnik 11 g
- Białko 16 g
- Sól 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.