ZESTAW KASZ: ORKISZOWA 1KG, GRYCZANA 1KG, JĘCZMIENNA PĘCZAK 1KG
od producenta
Opis produktów:
Kasza orkiszowa powstaje z ziaren orkiszu, który jest odmianą pszenicy bogatą w białko, węglowodany i błonnik, zawiera sporo witamin i minerałów wpływających pozytywnie na organizm: wzmacnia odporność, pomaga zwalczać sezonowe infekcje, pomaga obniżyć poziom cholesterolu, wspiera funkcjonowanie układu nerwowego oraz usprawnia krążenie krwi.
Kaszę gryczaną otrzymujemy z łuskanych ziaren gryki poddanych prażeniu. Jest ona naturalnym źródłem białka, błonnika pokarmowego oraz żelaza, magnezu i cynku. Kasza gryczana ma właściwości prozdrowotne - zapobiega nadciśnieniu, pomaga w regulacji pracy jelit, wzmacnia naczynia krwionośne.
Kasza jęczmiena pęczak powstaje z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Jest najmniej przetworzoną kaszą z tego rodzaju, dzięki czemu posiada największą zawartość witamin i minerałów. Duża zawartość błonnika wpływa na proces odchudzania, obniża zawartość cholesterolu we krwi oraz zwiększa perystaltykę jelit. Wzmacnia układ krwionośny oraz nerwowy.
Masa netto: 3kg
Kraj pochodzenia: Polska
Przeznaczenie:
Kaszę orkiszową można traktować jako dodatek do dań obiadowych czy deserów, bądź ostatnio bardzo modnych kaszotto z dodatkami. Gotujemy ją w proporcji 1:2. Kasze wsypujemy do wrzącej wody, gotujemy ją około 30 minut.
Kaszę gryczaną przed przyrządzaniem posiłku należy opłukać i gotować w proporcji 1:2 przez około 10-15 minut. Kasza jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych, sprawdzi się jako składnik farszów na naleśniki bądź do pierogów czy sałatek.
Kaszę jęczmienną pęczak należy gotować w proporcjach 1:2 na wolnym ogniu z dodatkiem ulubionych przypraw. Świetnie smakuje z dodatkiem suszonych pomidorów oraz papryki, ale nie tylko. Jest świetnym dodatkiem do sosów, mięs oraz jako dodatek do sałatek.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 3 x opakowanie typu ,,doypack” – zawiera zamek strunowy oraz pozostaje zgrzewane w celu zachowania świeżości.
Produkt zawiera gluten.