KASZA MANNA Z SAMOPSZY BIO 400 g - NIRO
SKŁADNIKI
Pełnoziarnista
kasza manna z pszenicysamopszy*
(100%)(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy
manny na 250 ml mleka lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji).
Odmierzamy 250 ml mleka, trochę odlewamy do
szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy
roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy
3-5 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem
owocowym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna:1361 kJ /325
kcal
Tłuszcz:3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,7
g
Węglowodany:58 g
w tym cukry:1,5 g
Błonnik:9
g
Białko:15 g
Sól:0,003 g
INFORMACJA ALERGENNA
Na
tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: żyta, owsa,
pszenicy orkisz
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.