Kasza Manna Orkiszowa BIO 500g - NIRO
SKŁADNIKI:
kasza manna z pszenicy orkisz z rolnictwa ekologicznego
OPIS:
Kasza manna dla wielu osób jest dobrze znanym smakiem z dzieciństwa. Ugotowana na MLEKU lub wodzie z dodatkiem konfitur lub świeżych owoców stanowi pyszne połączenie. Idealna na śniadanie czy też podwieczorek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Odmierzyć 250 ml MLEKA lub wody do garnka. 1/3 płynu (83,3 ml) odlać do szklanki i wymieszać z kaszą manną (1 lub 2 kopiaste łyżki w zależności od preferowanej konsystencji).
2. Resztę płynu (166,7 ml) zagotować. Wlać kaszą wymieszaną wcześniej w MLEKU lub w wodzie i dokładnie mieszać wszystko szybkimi ruchami, aby nie powstały grudki (najłatwiej będzie zrobić to za pomocą trzepaczki).
3. Gotować 2 - 4 minuty do zgęstnienia. Podawać na gorąco lub lekko ostudzoną. Najlepiej smakuje z syropem, konfiturą lub świeżymi owocami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
- Wartość energetyczna: 1402 kJ / 331 kcal;
- Tłuszcz: 1,2 g;
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g;
- Węglowodany: 67,8 g;
- w tym cukry: 1,3 g;
- Błonnik: 3,9 g
- Białko: 10,2 g;
- Sól: <0,01 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.