Kasza manna - 1kg
Kasza manna pozyskiwana jest w wyniku przemiału pszenicy. Spośród wszystkich kasz wyróżnia ją bardzo drobna struktura. Jest produktem lekkostrawnym, dlatego stosowana jest w dietach dla dzieci i rekonwalescentów. W sztuce kulinarnej jest bardzo uniwersalna. Można ją przyrządzić na słodko i na słono, bądź użyć do zagęszczania potraw.
Sposób użycia: Jedną porcję kaszy zalać trzema porcjami wody. Gotować przez około 2-4 minuty. Po tym czasie kasza nadaje się do spożycia, bądź dalszej obróbki.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
- Wartość energetyczna: 1457kJ / 348kcal
- Tłuszcz: 1,3g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,18g
- Węglowodany: 76,7g - w tym cukry 0,1g
- Błonnik: 2,5g
- Białko: 8,7g
- Sól: 0,01g
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Polska
Skład: 100% kasza manna
Informacje o alergenach: Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.
Producent: Luksekom Sp. z o.o. ul. H.Wieniawskiego 56B/3 35-603 Rzeszów