KASZA MANNA BIO (SUROWIEC) (25 kg) 8
SKŁADNIKI:
KASZA MANNA* (zawiera GLUTEN) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kaszki manny na mleku: zagotować 1/2 l MLEKA, do gotującego się MLEKA wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
- Wartość energetyczna - 1536 kJ / 362 kcal
- Tłuszcz - 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
- Węglowodany - 77 g
- w tym cukry - 0,1 g
- Białko - 8,7 g
- Sól - 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA:
W zakładzie magazynowane są również ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INFORMACJA:
Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.