KASZA MANNA BIO (SUROWIEC) (25 kg) 8
SKŁADNIKIkaszamanna* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren
pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu
puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale
sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
kaszki manny na mleku: zagotować 1/2 l mleka, do
gotującego się mleka wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu
do czasu mieszając.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1536 kJ /
362 kcal
Tłuszcz -
1,3 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 0,1
g
Białko - 8,7
g
Sól - 0,03
g
INFORMACJA
ALERGENNA
W
zakładzie magazynowane są również zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i
inne orzechy, sezam, soja.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
INFORMACJA
Cyfra
na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za
konfekcjonowanie tego surowca.