KASZA MANNNA to doskonały dodatek do zagęszczania zup, sosów i różnych kremów, przygotowania deserów z dodatkiem świeżych lub suszonych owoców, syropów, dżemów, powideł, bakalii. Bardzo dobra do przygotowania kremów do ciast, budyniu, nadzienia do babeczek w mufinkach, zupy mlecznej, musu i kleiku. Można ją stosować jako zamiennik bułki tartej, dodawać do pulpetów, pasztetu, klusek lub do posypywania form i blach do pieczenia ciast.
Kasza manna - wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1474 kJ/ 348 kcal
tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 74 g w tym cukry 0,5 g
Błonnik 2,5 g Białko 8,7 g sól 0,01 g
Minerały (% dziennego zalecanego spożycia dla osoby dorosłej)
Fosfor - 93,0 mg (13%)Potas - 116,0 mg (2%)Sód - 3,0 mg (0,2%)Wapń - 17,0 mg (2%)Żelazo - 0,9 mg (10%)Magnez - 18,0 mg (5%)Cynk - 0,85 mg (8%)Miedź - 0,10 mg (11%)
Witaminy
Witamina B1 - 0,113 mg (9%)Witamina B2 - 0,03 mg (2%)Niacyna - 0,74 mg (5%)Witamina B6 - 0,07 mg (5%)Witamina B12 - 0,0 µg (0%)Foliany - 23,0 µgWitamina E - 0,10 mg (1%)
Polecamy również kasze:
*gryczaną paloną nr 5907750415830
*kaszę jęczmienną średnią nr 5907750415335
*orkiszową grubą nr 5907750414697
*gryczaną białą nr 5907750415793
*bulgur nr 5907750414635
*kaszę jęczmienną gruba nr 5907750431946
*pęczak nr 5907750420209
*kaszę kuskus nr 5907750412648
*jaglaną nr 5907750414734
*płatki owsiane, jaglane, gryczane, ryżowe, żytnie, jęczmienne, pszenne, orkiszowe, kukurydziane, drożdżowe nieaktywne
*otręby pszenne, żytnie
Termin przydatności do spożycia jest minimum 5 m-cy od dnia zakupu.
Produkty przemiału zbóż które oferujemy przyjeżdżaj do naszego magazynu co 14 dni
- Składniki: kasza manna pszenna
- Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu
- Informacja o alerganach:
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, groch, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Produkty w zależności od zamówionej gramatury pakujemy w różnej wielkości opakowania, papierowe doypack, folia doypack. Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Opakowania doypack są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.