Kasza kuskus z warzywami
Kasza kuskus z dodatkiem suszonej marchewki, cebulki, szczypiorku, pietruszki oraz selera to idealny przepis na szybki i smaczny obiad. Kasza kuskus cechuje się niską zawartością kalorii, dzięki czemu często polecana jest dla osób dbających o linie. Jest ona również pełna witamin z grupy B. W połączeniu z suszonymi warzywami nie tylko świetnie smakuje, ale również szybko zaspokaja głód. Przygotowanie kaszy kuskus z warzywami jest bardzo proste. Kaszę można zalać gorącym bulionem lub wodą, następnie wystarczy przykryć i pozostaw do spęcznienia.
Składniki
kuskus z pszenicy, suszone warzywa (marchew, cebula, szczypiorek, liście pietruszki, liście selera).
Alergeny
Na terenie zakładu występują alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja, mleko, inne orzechy, seler, nasiona sezamu i dwutlenek siarki.
Wartości odżywcze
- Energia: 1530 kJ / 360 kcal
- Tłuszcze: 1,1 g
- w tym tłuszcze nasycone: 0,3 g
- Węglowodany: 76 g
- w tym cukry : 4,8 g
- Białko: 12 g
- Sól: 0,03 g