ITALSMAKI - NAJLEPSZE WŁOSKIE SMAKI
DZISIAJ WAM PROPONUJEMY:
Włoską kaszę kuskus:
Cous Cous - Pavone - 1000g
Kuskus od włoskiego producenta Pavone produkowany jest z z pszenicy durum. Ziarenka kuskus mają zwykle ok. 1mm średnicy, przyjmują cechy makaronu oraz kaszy.
Tradycyjne przyrządzanie kaszy to przede wszystkim gotowanie na parze, nad mięsem czy gulaszem warzywnym, od którego kasza przyjmuje do środka ziarenek cały aromat potrawy. Szybsza wersja przygotowania to zalanie ziarenek wrzącą wodą na kilka minut, najlepiej pod przykryciem.
W kuchni śródziemnomorskiej kuskus stanowi bazę do wielu dań, często jest podawany z warzywami, nierzadko stanowi nieodzowny fundament w daniach mięsnych.
Wartości odżywcze w 100 g:
Energia: 349kcal
Tłuszcz:1,50g
w tym kwasy nasycone:0,4g
Węglowodany: 70,00g
W tym cukry: 2,50g
Białko: 12,00g
Błonnik:3,50g
Sól: 0,01g
Wyprodukowano we Włoszech.