Kasza jęczmienna z soczewicą, pomidorami i czoskie
DANIA BABCI ZOSI
Kasza jęczmienna jest delikatna w smaku. 100% VEGAN
Sposób przygotowania:
zagotuj 400 ml wody (2x objętości dania), wsyp zawartość 1 torebki i pół łyżeczki soli. Możesz dodać 1 łyżeczkę masła lub oleju. Mieszając doprowadź do wrzenia.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 15 minut na minimalnym ogniu. Nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.
W mikrofalówce:do naczynia wlej 400 ml wody (2x objętość dania), wsyp zawartość 1 torebki oraz pół łyżeczki soli. Możesz dodać 1 łyżeczkę masła lub oleju.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 15 minut na pół mocy.
Skład: kasza jęczmienna (min. 70%), soczewica czerwona (10%), pomidor suszony, marchewka suszona, cebula prażona (cebula, olej roślinny)
Masa netto: 250 g
Wartość odżywcza:
w 100 g suchego produktu:
energia 1335 kJ/319 kcal, tłuszcze 2,5 g, w tym kwasy nasycone 0,4 g,
węglowodany 69 g, w tym cukry 2,5 g, białko 9,9 g, sól 0,06 g.