kasza bardzo dobra w smaku, OBECNY ZBIÓR
KASZA JĘCZMIENNA ŁAMANA produkowana jest z nasion jęczmienia, którego w Polsce uprawia się nadzwyczaj dużo. Jest bardzo dobrym źródłem błonnika. Zawiera witaminy z grupy B, PP, kwas foliowy i witaminę E. Posiada składniki mineralne jak potas, żelazo, magnez, wapń, miedź i krzem. Pęczak w odróżnieniu od innych kasz zawiera gluten. Jest szczególnie polecana w czasie gorączki i na ukojenie nerwów. Po zjedzeniu daje uczucie sytości i energii.
kraj pochodzenia: POLSKA
100% kasza jęczmienna łamana, bez konserwantów i dodatków
STOSOWANIE KASZY JĘCZMIENNEJ ŁAMANEJ:
Kaszę myjemy. Odmierzamy jedną szklankę kaszy i zalewamy ją 3 szklankami wrzącej wody, a po zgotowaniu zmniejszamy gaz i gotujemy na małym ogniu przez ok. 60 min. Można skrócić ten czas, namaczając kaszę kilka godzin (6-8) w wodzie. Bardziej sypką kaszę otrzymamy, zmniejszając ilość wody lub podprażając ją z oliwą przed gotowaniem. Aby otrzymać z kolei kaszę bardziej ugotowaną należy dodać więcej wody.
KUPUJĄC U POLSKIEGO PRODUCENTA, POMIJASZ POŚREDNIKÓW I HURTOWNIKÓW NIE PŁACĄC IM ZBĘDNIE ZA ZAKUPY.
DOKŁADAM WSZELKICH STARAŃ BY PRODUKTY PRZYGOTOWYWANE PRZEZ FIRMĘ TELEMASTER CIESZYŁY SIĘ UZNANIEM KLIENTÓW.
Uznaniem mojej pracy jest pozytywny komentarz od moich klientów.
Zapraszam do obejrzenia innych aukcji, a w nich produkty niezbędne w zdrowej diecie.