Dania Babci Zosi Kasza jaglana z cukinią pomidorami i słonecznikiem 250 g (2 x 125 g)
Sposób serwowania
Ugotowaną kaszę z jednej torebki przestudź, dodaj jajko, trzy łyżki bułki tartej, posiekany czosnek i kolendrę. Wymieszaj składniki i uformuj z nich kotlety. Piecz je przez 30 minut w 200 stopniach (po 15 min obróć kotlety na drugą stronę). Smacznego!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki
kasza jaglana (68%), pestki słonecznika (8%), soczewica czerwona, cukinia suszona (5,5%), pomidor suszony (5,5%), siemię lniane, cebula suszona
Może zawierać gluten, mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Wartości odżywcze w 100 g suchego produktu
Energia 1422 kJ
Energia 340 kcal
Tłuszcz w tym 6 g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 57 g
w tym cukry* 0,5 g
Białko 14 g
Sól 0,05 g
*zawiera naturalne występujące cukry