- Marka: Cenos
- Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza bulgur z pszenicy twardej Durum
- Cechy: Czas gotowania: 15 minut, źródło błonnika
Cenos Kasza bulgur 300 g (3 x 100 g)
Kasza bulgur powstaje z gotowanych, suszonych i delikatnie łamanych ziaren pszenicy Durum - uznawanej za najbardziej wartościową odmianę pszenicy. Jest delikatna i subtelna w smaku, co daje jej ogromne możliwości zastosowania w kuchni. Świetnie komponuje się jako dodatek do rodzinnego obiadu, a także farsz czy baza do pysznych sałatek. Idealnie prezentuje się zarówno w daniach na słodko jak i słono.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 25 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
zdjęcia poglądowe
zapraszamy na Nasze pozostałe aukcje
Kotleciki z kaszy bulgur faszerowane serem feta
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania ok. 60 minut.
Składniki: 200 g kaszy bulgur, 150 g sera feta, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, natka pietruszki, 50 g orzechów piniowych, gałka muszkatołowa, cynamon, sól, pieprz, olej do smażenia.
Przygotowanie: Kaszę moczymy przez ok. 30 minut po czym odsączamy. Następnie mieszamy ją z połową sera feta, posiekana natką, cebulą oraz czosnkiem. Dodajemy przyprawy, orzechy piniowe i całość miksujemy. Z masy formujemy małe kulki umieszczając w środku porcję sera feta. Kotleciki smażymy na rumiany kolor w głębokim tłuszczu.