Kasza Bulgur 500g Bio Planet Ekologiczna
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 6szt.
Gwarantujemy minimum 6 miesięcy przydatności do spożycia.
Niedoceniony w polskiej kuchni składnik bogaty w wartości odżywcze o niezwykłych walorach smakowych i aromatycznych. Bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z odpowiednio przygotowywanej pszenicy. Kasza bulgur pochodzi z ekologicznych upraw, jest naturalna i zdrowa. Stanowi doskonałe źródło białka i błonnika pokarmowego. Bulgur otrzymuje się z gotowanych, wysuszonych i zgniecionych ziarenek pszenicy. Jeśli Twoja kuchnia zasługuje na nowe niezwykłe doznania smakowe i estetyczne nie możesz przejść obok niej obojętnie! Zaskocz swoją rodzinę wspaniałym dodatkiem do dań głównych, sałatek, a nawet deserów.
Sposób przygotowania: zagotować wrzątek i lekko go posolić, następnie zalać nim kaszę bulgur w proporcji 1:2,5 (jedna porcja kaszy na dwie i pół porcji wody). Należy gotować ją bez przykrycia przez około 7 minut. Zdjąć z ognia, dopiero w tym momencie przykryć i odstawić do spęcznienia.
Skład:
bulgur (kasza)* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny, nr certyfikatu PL-EKO-07
Kraj pochodzenia: Turcja
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Wartości odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna 1644 kJ (388 kcal)
- tłuszcz 1,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- węglowodany 78 g
- w tym cukry 0,4 g
- białko 13 g
- sól 0 g
Bio Planet to przodownik polskiego rynku w dziedzinie produkcji i dystrybucji żywności ekologicznej. Firma powstała prawie 10 lat temu i od tego czasu szybko się rozwija, starając się zadowolić wszystkich klientów zainteresowanych certyfikowanymi produktami ekologicznymi.Bio Planet nie tylko dystrybuuje produkty bio, posiada również w ofercie kilka własnych linii pod własną marką.Firma stawia na najwyższą jakość swoich produktów - i jednocześnie równie mocno promuje wśród konsumentów ideę ekologicznego żywienia, z naciskiem na naturalną, zdrową dietę.
Znak unijnego loga Rolnictwa Ekologicznego nadawany jest produktom spożywczym, które spełniły wszystkie restrykcyjne wymagania potrzebne do otrzymania go. Oznacza to, że produkt musi zawierać minimum 95% składników pochodących z regulanie kontrolowanych upraw ekologicznych.