Karob w proszku bezglutenowy bio 200 g - bio vegan
SKŁADNIKI
ekologiczny karob w proszku 100%
OPIS
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym.
Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao.
Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew. Może być stosowany jako dodatek do napojów (1-2 łyżeczki na 200 ml), ciast, lodów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1388 kJ / 329 kcal;
Tłuszcz: 0,2 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g;
Węglowodany: 68,7 g;
w tym cukry: 28,3 g;
Błonnik: 17 g;
Białko: 4,5 g;
Sól: 0,02 g.
INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać sezam, gorczycę, lecytynę sojową.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKICERTYFIKAT BIO:jestWEGAŃSKI:WEGAŃSKIBEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)Kraj Producenta:Niemcy