Karob cały PREMIUM 100g strąki chleba świętojańskiego 100g
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Carob występuje naturalnie w rejonie śródziemnomorskim. Dzięki sporej zawartości cukrów KAROB jest naturalnym zamiennikiem kakao i czekolady. Tak jak kakaowiec, Karob zawiera spore ilości magnezu, żelaza i fosforu.
Odrobina KAROBU doskonale podkreśli smak ciast, ciastek, jogurtów, kremów, mas i deserów. Z pomocą tych brązowych kawałków wyczarujesz pyszne lody i kruche ciastka.
KAROB dodany do podgrzanego mleka, zapewni lepszy zastrzyk energii niż kolejna filiżanka kawy. KAROB słynie również ze swoich właściwości zagęszczających. Często spotykany jest w wielu produktach pod oznaczeniem E 410.
DLACZEGO WARTO JEŚĆ KAROB:
- Jest to produkt całkowicie naturalny - nie zawiera żadnych sztucznych barwników ani substancji konserwujących.
- Nie znajdziecie w nim również żadnych alergenów, kofeiny ani teobrominy.
- Występujące w nim cukry są pochodzenia naturalnego, dzięki czemu ich przyswajanie jest łatwe i nie obciąża znacząco trzustki.
- Zawarty w KAROBIE magnez pomaga usunąć zmęczenie i wzmacnia układ nerwowy.
- Żelazo z karobu wspomaga układ odpornościowy.
- Fosfor wspomaga metabolizm i układ kostno - szkieletowy.
Karob jest jednym z podstawowych składników diety DUKANA.
Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, wolny od GMO.
Kraj pochodzenia: Turcja
Wyprodukowano przez: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 100 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.