BIO Karob 500g
Opis produktu:
Karob (mączka chleba świętojańskiego) jest substancją pozyskiwaną z drzewa karobowego, zwanego inaczej szarańczynem strąkowym, uprawianym w klimacie śródziemnomorskim. Charakteryzuje się lekko słodkim smakiem i brązową barwą. Na rynku dostępny jest w postaci proszku lub syropu i stosowany jako zamiennik kakao i czekolady w przemyśle spożywczym.
Właściwości karobu:
- karob to produkt naturalny,
- zawiera naturalnie występujące cukry,
- źródło witamin: A, z grupy B
- źródło magnezu i potasu.
Zastosowanie: jako zamiennik kakao i czekolady do wypieku ciast, ciastek, polew czekoladowych, deserów oraz napojów na bazie kakao.
Kraj pochodzenia: Włochy
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1255 kJ/ 300 kcal
Tłuszcz: 0,65 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,09 g
Węglowodany: 49,1 g
- cukry 40,5 g
Białko 4,6 g
Błonnik 39,8
Sól 0,09 g
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, dwutlenek siarki i soję. Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Termin przydatności:
Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu doypack lub słoiki PET. Wszystkie opakowania posiadają certyfikat do przechowywania żywności.
Co wyróżnia nasze opakowania?
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.