Składniki: 100% karob w proszku.
Karob uzyskuje się w wyniku wysuszenia i zmielenia strąków drzewa karobowego (Szarańczynu Strąkowego). Potocznie nazywany jest mączką chleba świętojańskiego. Produkt stanowi doskonały zamiennik kakao, czekolady.
Sposób użycia: Zamiennik kakao (należy dodawać go o połowę mniej niż kakao z uwagi na naturalnie występujące cukry) oraz czekolady. Stosowany do wyrobu ciast, ciasteczek, przygotowania deserów. Proszek należy wprowadzać do diety stopniowo.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.
- Kraj pochodzenia: Włochy/Algieria
- Porcja: 100 g
- Wartość energetyczna: 1172 kJ/280 kcal
- Tłuszcz: 0,65 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,29 g
- Węglowodany: 42 g
- w tym cukry: 40 g
- Błonnik: 44 g
- Białko: 4,64 g
- Sól: 0,05 g