Maleńkie czekoladki w kształcie czekoladowych pisanek w pięciu różnych smakach to kompozycja idealna na Wielkanocny podarunek. Całość udekorowana pomarańczową kokardką specjalnie na Wielkanoc.
SMAKI :
- Pełen różnorodnych nut smakowych likier Bailey’s w harmonijnej kompozycji z mleczną czekoladą i orzechami laskowymi w formie delikatnej pasty, ukryte w mlecznej czekoladzie.
- Połączenie subtelnych nut mlecznej czekolady i aromatycznych orzechów laskowych w formie pasty, otulone mleczną czekoladą.
- Delikatna, biała czekolada skrywa aromatyczne nadzienie na bazie białej czekolady i likieru jajecznego.
- Słodycz rozpływającej się w ustach białej czekolady skomponowana w harmonijny duet z odświeżającym aromatem mięty, otulone ciemną czekoladą.
- Słodycz moreli w formie musu połączona z delikatnym karmelem tworzą aromatyczne nadzienie, otulone białą czekoladą.
Wszystkie produkty są wyrabiane ręcznie. Z tego względu mogą występować różnice w wyglądzie, dekoracji oraz masie netto jednostkowego produktu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Masa netto: 160 gramów
Data minimalnej trwałości: 6 miesiący od daty produkcji
Ilość czekoladek: 25 sztuk
Wymiar opakowania: 17x17x2
CZEKOLADKI MIESZANE Z NADZIENIEM (45 %)
Składniki: cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; ŚMIETANA; miazga kakaowa; MLEKO zagęszczone niesłodzone (MLEKO; stabilizatory: fosforany sodu, cytryniany sodu); puree z moreli; tłuszcz roślinny (kokosowy, z pestek palmy, palmowy, słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach; ORZECHY LASKOWE; syrop glukozowy; likier Baileys; płynne żółtko pasteryzowane (ŻÓŁTKO JAJA kurzego; regulator kwasowości: E330); emulgatory: glicerol, lecytyny (SOJA); spirytus; naturalny aromat waniliowy; mięta suszona; MASŁO; skrystalizowany syrop cukru inwertowanego; stabilizator: sorbitole; MLEKO odtłuszczone w proszku; brandy; serwatka w proszku (z MLEKA); imbir w proszku; aromaty; barwniki: E120, E133, E100, E150b. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1 %.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2141 kJ / 514 kcal
Tłuszcz, 34,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,0 g
Węglowodany, 45,0 g
w tym cukry 44,0 g
Białko 5,1 g
Sól 0,15 g