Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 127,62 zł
- ARCHEOLOGIA JAKO PRAHISTORIA NIEWĘGŁOWSKI PODSTAWY
- 137,61 zł z dostawą
- 45,00 zł
- Ceramologia archeologiczna ceramika pradziejowa archeologia produkcja
- 51,99 zł z dostawą
Karen Bescherer Metheny Archaeology of Food An Enc (5957357178)
Sprzedający martinigryf
poleca 97,10%
|
33
Opis
Karen Bescherer Metheny Archaeology of Food An Encyclopedia
- Typ Okładki: Twarda oprawa
- Wydawnictwo: AltaMira Press,U.S.
- Autor: Karen Bescherer Metheny,Mary C. Beaudry
- Język książki: Angielski
- Rozmiar: 18.3 x 5.3 x 26.5 cm
- Ilość stron: 702
- Data premiery: 2015-08-07
Review
This two-volume set provides 284 articles on a wide range of information on topics 'including eras, places, cultural groups, specific foodstuffs, landmark sites, analytical techniques, methodology, pioneers in the field, innovations, theories, issues, controversies, and more.' Scholars from around the world explore the history of food over the last 40,000 years. Whether discussing sweet potatoes or rye, explaining the significance of a Mesolithic site in England, or describing the value of scanning electron microscopy, the entries provide a rich introduction to the archaeological history of food...For students and faculty, or anyone interested in the history of our food, these volumes will provide useful, and often fascinating, information. One nice feature: the contents and index are included in both volumes. American Reference Books Annual A useful encyclopedia for anyone interested in how humans used to eat and how ancient food choices have shaped today's dietary preferences and cultural practices. Entries by eminent scholars cross the globe and span millennia to reveal the reciprocal evolution of humankind and the plants and animals we eat. A stand-out feature is the inclusion of several long entries explaining the history and current thinking about important topics such as the origins of agriculture, the utility of bioarchaeological analysis, and the relevance of past diseases to our understanding of foodways in history. Both the encyclopedia as a whole and the synoptic entries are truly multidisciplinary, integrating archaeological, historical, linguistic, and biological data to ground the reader in the latest research from the field of ancient food studies. -- Kristina Killgrove, University of West Florida
About the Author
Karen Bescherer Metheny is visiting researcher of archaeology at Boston University. She is author of From the Miners' Doublehouse (2007) and co-editor of Landscape Archaeology (1996, with Rebecca Yamin). She has taught courses in the anthropology and archaeology of food, food history and food culture of New England, and method and theory in food studies. Her current research interests center on the use of food mapping and other visualization techniques, and the cultural significance of maize in colonial New England. Mary C. Beaudry is professor of archaeology, anthropology, and gastronomy at Boston University. She is author or co-editor of numerous published works including Findings (2006), Archaeologies of Mobility and Movement (2013, co-edited with Travis Parno), and The Oxford Handbook of Material Culture Studies (2010, co-edited with Dan Hicks). She currently teaches a course called Pots & Pans: The Material Culture of Cookery & Dining in which she has combined her interests in foodways and material culture to focus on technological and material change in the kitchen and at the table.
Termin wysyłki od 7 do 12 dni roboczych
Tel: 733 936 434
e-mail: martinigryf11@gmail.com
Z uwagi na dużą liczbę produktów jak i zapytań preferujemy kontakt mailowy
Wpłaty proszę kierować na konto
Eldimar - Łukasz Martyniak
18 1090 1492 0000 0001 0088 2953
Termin wysyłki wynosi od 7 do 12 dni roboczych.
O wysyłce jak i nr monitorowania paczki poinformujemy w dniu wysyłki.
Zakup na aukcji jest równoznaczny z akceptacją regulaminu. Który dostępny na stronie O MNIE
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.