Krem kokosowy Bio 200 ml - 90% kokosa - Kara
Krem kokosowy bio o zawartości tłuszczu 23-25 % (UHT).
Krem kokosowy produkowany jest z wyselekcjonowanych kokosów, uprawianych w naturalnym środowisku. Uzyskuje się go podobnie jak mleczko, ze świeżego miąższu kokosowego; zawiera on jednak mniej wody. Dzięki starannie wypracowanej metodzie ekstrakcji, krem kokosowy - nazywany również śmietanką - posiada jedwabiście kremową, zagęszczoną konsystencję oraz naturalnie słodkawy smak i aromat orzechów kokosowych.
Krem kokosowy to niezastąpiony składnik wielu tajskich i indyjskich przysmaków oraz doskonały dodatek do niezliczonych deserów, napojów i dań na słodko. Tradycyjnie stosowany w daniach kuchni orientalnej, z każdym dniem przybiera na popularności także w Europie i Ameryce. Wspaniale sprawdza się jako zamiennik produktów nabiałowych. Polecamy jako dodatek do kawy, koktajli, shake'ów, drinków oraz wszelkich dań na mleku.
- Oryginalny produkt tajski
- Wspaniała, kremowa konsystencja
- Naturalny smak i aromat
- Roślinny zamiennik mleka i śmietany
- Nie zawiera konserwantów czy barwników
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Skład:
Ekstrakt z kokosa ekologiczny 90%, woda
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 999kJ/242kcal
- Tłuszcze: 24g
- Węglowodany: 3,6g
- *w tym cukry: 2,9g
- Białko: 2,9g
- Sól: 0,06g