Algi morskie sałatka 500g
Skład
Algi morskie 79,6%, woda, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas octowy; olej słonecznikowy (C)* lub olej rzepakowy (D)*, substancje konserwujące: E211, E202; naturalne ekstrakty przypraw, substancja słodząca: E954.
Kraj pochodzenia Białoruś.
DLACZEGO WARTO JEŚĆ ALGI?
Algi zyskują na popularności, bo trudno znaleźć inną roślinę czy substancję równie bogatą w składniki odżywcze, witaminy zwłaszcza B, E, A i mikroelementy. Znajdziemy w nich wartościowe białko, żelazo (którego mają znacznie więcej niż mięso), magnez, wapń, potas. Tajemnicza siłą alg przypisywana jest tzw. biofotonom. Są to cząsteczki, w których alga gromadzi energię słoneczną, a która jest uwalniana i wykorzystywana w ludzkim organizmie od razu po spożyciu produktów z wodorostów. W ten sposób niezwykle skutecznie aktywizowane są nasze naturalne siły obronne i regeneracyjne. Algi można stosować stale lub okresowo, jako uzupełnienie diety zwłaszcza w czasie wzmożonego wysiłku fizycznego i intelektualnego, po chorobach, przy niedoborach witamin i mikroelementów. Glony to najlepsza kuracja odmładzająca od wewnątrz, której efekty można porównać ze stosowaniem najdroższych kremów i najbardziej zaawansowanych technologicznie zabiegów piękności. Piękna, promienna, gładka cera, lśniące włosy bez łupieżu i łojotoku to „efekt uboczny” stosowania alg i znana na całym świecie wizytówka Azjatek.
Zapraszamy don odbioru osobistego we Wrocławiu