KAPUSTA KISZONA EKOLOGICZNA Z MARCHEWKĄ 670 G EKO-HANDEL
Kapusta kiszona jest bardzo zdrowym produktem spożywczym, który powstaje w wyniku procesu fermentacji, podczas której cukry przekształcane są w kwas mlekowy. Bakterie kwasu mlekowego wpływają pozytywnie na florę bakteryjną jelit oraz układ odpornościowy człowieka. Kapusta kiszona ekologiczna jest dobrym źródłem witaminy C, błonnika i związków mineralnych, takich jak magnez, potas, żelazo i wapń.
Zastosowanie
Kiszona kapusta to produkt o szerokim zastosowaniu w kuchni. W formie surowej znakomicie sprawdza się jako składnik surówek do dań głównych. Kiszona kapusta jest podstawą kapuśniaku i bigosu, można z niej przygotować także pyszny farsz do pierogów, krokietów czy pasztecików.
Skład
Kapusta*, marchewka*, sól. *produkt rolnictwa ekologicznego Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 156 kJ/37 kcal Tłuszcz w tym kw. tłuszczowe nasycone 0,28 g/0,03 g Węglowodany w tym cukry 5,6 g/5,6 g Błonnik 2,9 g Białko 1,6 g Sól 1,4 g
Zawartość netto
670g
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 2-6oC.
Kraj pochodzenia
Polska
Producent
EKO-HANDEL Mirosław Kopeć
Grodzisko 42
38-102 Grodzisko
Realizacja zamówień i termin wysyłki
Produkcja pieczywa odbywa się w każdy poniedziałek. Następnego dnia we wtorek, świeże i pachnące pieczywo pakujemy do paczek i wysyłamy.Zamówienia złożone do poniedziałku do godziny 12:00 będą realizowane w najbliższy wtorek. Zamówienia złożone w poniedziałek po godzinie 12:00 oraz we wtorek będą wysyłane w kolejny wtorek.
Przydatne wskazówki
1. Pieczywo BIO-EKO schowane do zamrażarki, po rozmrożeniu zachowuje swoją świeżość, dzięki temu polecamy zamawiać zapas chlebków na cały tydzień.2. W każdy wtorek mamy dostawę świeżych, ekologicznych warzyw z podkarpackiego gospodarstwa rolnego. Polecamy Państwu zamawianie również BIO warzyw, towar wysyłamy w tym samym dniu.
Informacja
Ze względu, że pieczywo nie zawiera konserwantów polecamy wybierać sposób dostawy Kuriera InPost - doręczenie do 24 godzin.W przypadku wyboru innego rodzaju przesyłki odpowiedzialność za przydatność pieczywa do spożycia ponosi odbiorca.Termin przydatności do spożycia chleba wynosi 6 dni od daty produkcji - produkcja następuje w każdy poniedziałek za wyjątkiem świąt.