Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) wysyłamy w jednej paczce.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy pakietu 10 sztuk kawy mielonej w hermetycznych kapsułach LA MESSICANA / Citta d'Italia Nespresso Extra Venice o wadze 7g każda, z datą ważności do 28.05.2019 r.
Drobno zmielona kawa jest sprasowana w kapsułkach nadających się do urządzeń z systemem NESPRESSO.
Capsule LA MESSICANA / Citta d'Italia Nespresso Extra Venice (kapsuły ze znakiem czerwonym) – to zestaw kaw z dużą ilością indyjskiej robusty, kawa mocna i o zdecydowanym smaku. Jej przyjemny wydźwięk podbijają arabiki z Brazylli (Santos) i Kolumbii. Wyróżnia się intensywnym ekstraktem z mocną "kremą" – ceniona przez włoskich barystów, szczególnie polecana do użytku w gastronomii. Firma stara się połączyć tradycję i nowoczesność, pasję i doświadczenie w obróbce pestek na bazie postępowej technologii, by dać konsumentowi możliwość cieszenia się pełnym smakiem prawdziwego l'espresso italiano. W tym rozumieniu kawa w kapsułach jest symbolem owych wykwintnych doznań w kosztowaniu napoju, ponieważ daje gwarancje stałego, spodziewanego smaku w filiżance. W stosunku do innych sposobów palenia kawy kapsułki mają tę ogromną przewagę, że otrzymuje się produkt pierwszej jakości, zawierający granulat najlepszego gatunku, starannie wybrany z najdorodniejszych plantacji, zachowujący jednocześnie świeżość i aromat.
Caffe La Messicana jest obecna na rynku przetwarzania i sprzedaży kawy od ponad 40. lat. Obecnie jest to spółka produkcyjno-handlowa włosko-hiszpańska z siedzibami w Piacenzy (zakład) i Murcii (Sunrise Brokers sl). Ostatnimi czasy firma zainwestowała kapitał i inne zasoby w realizację nowej fabryki, tworząc tym samym nowoczesną strukturę doskonale łączącą technologię z możliwościami wykreowania własnego stylu. Palarnia posiada obecnie powierzchnię 2000 m2, operuje na terenie Italii i poza jej granicami. Podkreśla, że pomimo zaawansowanej technologii, mieszanki przygotowuje się metodą prawie rzemieślniczą, pod kontrolą zatrudnionych wykwalifikowanych kiperów, czuwających nad niezmiennością smaków i aromatów oferowanych jako kawy unikatowe własne – tak ziarniste jak i mielone.