Click & Grow Plant Capsules
Papryka żółta słodka
3 kapsułki
- 100% naturalne
- 100% biodegradowalne
- bez pestycydów
- bez GMO
Uprawiaj słodką paprykę w swoim domu!
Dzięki słodkiemu, mocnemu smakowi i jaskrawemu kolorowi, palona papryka jest popularnym składnikiem potraw śródziemnomorskich, pizzy, sałatek, sosów i wielu przystawek. Znany również jako papryka bell, ten owoc jest pełen różnych witamin i minerałów, i jest wyjątkowo bogaty w witaminę C i A.
Korzyści ze słodkiej papryki Click & Grow:
- Doskonałe źródło witamin A i C i wielu przeciwutleniaczy
- Wysokie spożycie owoców i warzyw wiąże się ze zmniejszonym ryzykiem wielu chorób przewlekłych, takich jak rak i choroby serca
- Domowe ogrody Click & Grow wykonają dla Ciebie ciężką pracę
- Z gospodarstwa na talerz we własnej kuchni
- Nasza słodka papryka jest prawdziwa. Nie stosujemy GMO, pestycydów ani herbicydów.
Nasze podłoże "SMART SOIL" wykonuje całą pracę
Specyfikacja
- EAN: 4742793008950
- ilość kapsułek: 3
- waga produktu: 0,05 kg
Większość produktów żywnościowych transportowana jest na duże odległości. Na przykład w USA w drodze z farmy na stół żywność przebywa przeciętnie 1500 mil. Produkty Click and Grow są stworzone, by wytwarzać żywność na miejscu.
Zamiast kosztownego mechanicznego wyposażenia jak pompy, czujniki, mieszacze i filtry, stworzyliśmy podłoże uprawowe zapewniające roślinom optymalne środowisko wzrostu. Wyeliminowanie tych drogich elementów pozwala nam zredukować koszty technologii i produktu.
W dzisiejszych czasach ponad 70% słodkiej wody zużywane jest przez rolnictwo. Większość tej wody „ucieka” i nie jest absorbowana przez rośliny. Nasza technologia nie opiera się na cyrkulacji wody, 100% wody przechodzi przez system korzeni, co zapewnia oszczędność.
Posiadamy unikalną technologię pozwalającą redukować w kontrolowany sposób poziom wilgoci w strefie korzeni, co umożliwia zwiększenie ilości bioaktywnych związków w roślinach. Udało nam się zwiększyć poziom antyoksydantów (kwas rozmarynowy) w bazylii do 607%.
Rośliny, które mają w korzeniach wystarczającą ilość tlenu, szybciej przyswajają składniki odżywcze. Nasze rośliny potrzebują bardzo mało energii aby przetworzyć pokarm, a zaoszczędzoną energię wykorzystują by szybciej rosnąć i dawać więcej owoców.