Caffitaly - Best Moment Line - AMERICANO - 16 kaw
O marce:
Firma założona w 2004 przez przedsiębiorców związanych poprzednio z SEACO. Doświadczenie tam zdobyte zaowocowało niesamowicie dynamicznym rozwojem firmy, która już na samym początku swojej działalności założyła sobie najwyższe normy jakościowe. Koncepcje produkcji oparto na bezpieczeństwie, jakości oraz innowacyjnym procesie produkcji. Badania, które były prowadzone uwieńczył system Caffitaly przyjęty przez wielu producentów np. Tchibo gdzie jest znany jako Caffisimo. Firma może pochwalić się następującymi certyfikatami jakości: UTZ, FAIRTRADE, ORGANIC PRODUCT, Eco-Management and Audit Scheme, KASHERUT CERTIFICATE, IFS Food Issue 6, ISO 9001:2008, ISO 14001:2004.
Kapsułki do Dolce Gusto o bardzo dobrej jakości wykonania. Kapsułki w pełni kompatybilne ze wszystkimi ekspresami dla gospodarstw domowych opartymi na systemie Dolce Gusto.
Technologia jest ważna. Ale naprawdę ważny jest ostateczny rezultat, jaki Caffitaly jest w stanie uzyskać. Wszystkie badania, całe zaangażowanie pragnie Państwu towarzyszyć dokładnie tutaj. Pełne ciało, aromat i intensywność. Doświadczenie idealnej kawy.
Kapsułka:
- Waga netto kawy to aż 8,0 gram !!, to więcej niż gramatura wielu kapsułek oryginalnych.
- Kapsułka jest hermetycznie zamknięta, gwarantując świeżość kawy
- Kompatybilność kapsułek z urządzeniami KRUPS i DELONGHI
AMERICANO
Mieszanka najlepszej kawy z Ameryki Środkowej i Południowej oraz Etiopii, skomponowana specjalnie w celu uzyskania wyśmienitej kawy typu Americana. Długa przyjemność, do picia w ciągu dnia.
Kawa o delikatnym, przyjemny i nie kwaśnym smaku i stonowanej nucie owocowej.
DOKŁADNE INFORMACJE:
- Producent: Caffitaly System
- Typ kawy: kawa mielona w kapsułkach Dolce Gusto
- Waga netto: 16 x 8 gram - 128 gram
- Mieszanka: 100% Arabika
Charakterystyka kawy w skali 5-cio stopniowej:
- Intensywność smaku: 2 / 5
- Aromatyczność: 3.5 / 5
- Crema(pianka): 1 / 5
- Cielistość kawy: 3 / 5
- Goryczka: 1 / 5
Dodatkowe:
- Kraj pochodzenia: Włochy
- Termin przydatności: Minimum 10 miesięcy