MARYNOWANA TYKWA DO SUSHI - 500g - Kanpyo
PRAWDOPODOBNIE NAJLEPSZA TYKWA NA RYNKU!
W NAJBARDZIEJ WYDAJNYM 500g OPAKOWANIU :)
Znane także jako kampyō, jest stosowane w kuchni japońskiej, po ugotowaniu i przyprawieniu stosowane jest m.in. jako dodatek do sushi oraz wypełnienie kanpyo-maki i futo-maki.
Tykwa należy do rodziny dyniowatych, a jej włókna są cięte w paski i zalewane słodzoną cukrem zalewą sojową tworząc kanpyo, które jest nieocenionym źródłem błonnika.
Skład: Paski ciętej tykwy, woda, cukier, sos sojowy, skrobia modyfikowana, kwas cytrynowy, karmel E150
Wyprodukowano w Chinach
Wartość odżywcza w 100g produktu
Energia: 258kcl
Tłuszcz 1g
Węglowodany 65g
W tym cukry 0g
Białko 9g
Sód 15mg