KAMIS Przyprawa Do Ogórków Kwaszonych/Małosolnych
Kwaszenie zwane też kiszeniem to naturalny proces fermentacji. W kuchni polskiej najczęściej kisi się ogórki i kapustę, czasem też buraki i pomidory. Ogórki kiszone są dobrą alternatywą dla warzyw i owoców w okresie zimowym, gdyż są pełne wartości odżywczych i dobroczynnych bakterii, które wspierają utrzymanie prawidłowego składu bakteryjnej flory jelitowej. Nasza Przyprawa do ogórków kwaszonych i małosolnych zawiera dużą ilość kopru i czosnku, przez co nadaje orzeźwiający smak domowym ogórkom.
Najważniejsze informacje:
Składniki: Łodygi kopru - 30%, chrzan, czosnek - 21%, gorczyca biała, nasiona kopru - 11,7%, liście laurowe, estragon
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 1227/293 (kJ/kcal)
- Tłuszcz: 7,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- Węglowodany: 34 g
- w tym cukry: 22 g
- Białko: 17 g
- Sól: 0,13 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dane producenta: McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Opakowanie: Torebka 35g
Kod EAN: 5900084254571