Kamis Pieprz czarny mielony 20 g
\n \n \n \nPodczas moich podróży spotkałem wiele odmian pieprzu. Noszą one najczęściej nazwy miejsca, z którego pochodzą. Jest pieprz z Sumatry, Malabaru, pieprz gwinejski (jeden z najostrzejszych) czy tasmański. Do popularnych należy też pieprz cayenne wytwarzany z papryczek chili. Spotkałem się również z pieprzem kubeba, który stosuje się w kuchni francuskiej i indonezyjskiej jako substytut czarnego pieprzu. Czy wiesz, że... mielony pieprz stosuje się do potraw wymagających krótkiego gotowania, w których pieprz ziarnisty nie zdążyłby w pełni roztoczyć swego aromatu? \n \n \n \n \nKraj produkcji: Polska \n \nAdres producenta: \nMcCormick Polska S.A. \nStefanowo \nul. Malinowa 18/20 \n05-552 Wólka Kosowska \n \n \n \n \nPrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu. \n \n \nNazwa produktu uregulowana prawnie: Pieprz czarny mielony \nCechy: gwarancja jakości \n \n \n \n \n \n \n \n \n