Kamis Pieprz biały mielony 15 g
\n \n \n \nPieprz biały rośnie na tym samym pnączu, co pieprz czarny, jest tylko później zrywany, gdy nabierze czerwonej barwy. Ale żeby stał się biały, a właściwie szarożółty, musi być moczony w wodzie, suszony i delikatnie obierany z wierzchniej skórki. Ponowne suszenie jasnego jądra pieprzu daje mu łagodniejszy smak i intensywniejszy zapach od pieprzu czarnego. Biały pieprz pasuje do lekkich białych potraw: drobiu, pasztetów, serów, a także deserów. Czy wiesz, że... pieprz to około 700 rozmaitych gatunków roślin? Charakterystyczny ostry smak mają nie tylko ich owoce i nasiona, ale tez liście, tak jak w przypadku Hoja Santa, czyli świętego pieprzu. \n \n \n \n \nAdres producenta: \nMcCormick Polska S.A. \nStefanowo \nul. Malinowa 18/20 \n05-552 Wólka Kosowska \n \n \n \n \nPrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu. \n \n \nNazwa produktu uregulowana prawnie: Pieprz biały mielony \nCechy: gwarancja jakości \n \n \n \n \n \n \n \n \n