Niepowtarzalny aromat i smak musztard Kamis to zasługa unikatowych receptur, specjalnie wyselekcjonowanego gatunku gorczycy, pieczołowicie dobranych przypraw, octu winnego i innych wysokogatunkowych składników. To również wynik odpowiednio długiego procesu produkcji i leżakowania. Tylko w ten sposób wszystkie składniki w pełni mogą rozwinąć swoje walory smakowe i zapachowe.
Estetyczny słoik firmowy z zabezpieczeniem gwarantuje, że musztarda pozostanie nietknięta do momentu, gdy znajdzie się w Twoich rękach.
Smak tej musztardy jest superostry z wyczuwalnymi kawałkami i pestkami pikantnego chilli.
Chili czyli ostra papryka jest pikantna i zdrowa w każdej postaci. Zawiera witaminy: przede wszystkim C, lecz również A, P, B1, B2. Niektórzy psychologowie uważają, że w reakcji na ostry palący smak mózg wytwarza związki chemiczne zwane endorfinami, które uśmierzają ból, a w dużych dawkach wywołują uczucie przyjemności.