Ostrzałka do noży NIKA 1000/4000 - dwustronny kamień wodny do ostrzenia noży + podstawka
- Typ ostrzałki: Kamień wodny
- Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
- Gradacja: 400/1000
- W zestawie: Gumowa podstawka do ostrzenia
- Przeznaczenie: noże, dłuta, nożyczki, tasaki, scyzoryki, brzytwy
Profesjonalny Kamień Wodny do Ostrzenia noży, dłut, nożyczek i scyzoryków.
- Seria wodnych kamieni Nika, do których produkcji używa się korundu, polecana jest osobom początkującym i średnio zaawansowanym. Dzięki nim naostrzymy japońskie noże kuchenne, dłuta i nożyczki.
- Najlepsze rozwiązanie dla osób, które stawiają na niezawodność narzędzi w codziennej pracy oraz szukają dobrych kamieni wodnych w atrakcyjnej cenie.
Jak korzystać z kamienia:
- Przed ostrzeniem namocz kamień w wodzie przez około 10 minut
- Gradacja 1000 służy do regularnego ostrzenia
- Gradacja 4000 sprawdzi sie przy polerowaniu i finalnym wykańczaniu krawędzi tnącej
- Gumowa podkładka antypoślizgowa pomaga uzyskać stabilność podczas ostrzenia
GRATIS EBOOK „JAPOŃSKIE SMAKI”
Do zamówienia dołączamy za darmo ebooka (.pdf) z przepisami kuchni japońskiej. Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni. Autorką ebooka jest znana blogerka i podróżniczka która spędziła w Japonii kilka lat, poznając tamtejszą kulturę i przede wszystkim smaki.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Zestaw zawiera:
- Kamień do ostrzenia 1000/4000
- Antypoślizgowa podkładka gumowa
- Instrukcję ostrzenia
- Darmowy Ebook "Smaki Japonii"
Dane techniczne:
- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Materiał ścierny: Aluminum oxide / Korund
- Gradacja kamienia do ostrzenia: 1000/4000
- Wymiary kamienia do ostrzenia: 18 x 6 x 2,7 cm
- Przeznaczenie: noże, dłuta, nożyczki, tasaki, scyzoryki
- Waga Kamienia do ostrzenia: 545 g
- Waga całość z opakowaniem: 685 g