⭐️KAMIEŃ DO PIZZY PIEKARNIK GRILL XL WŁOSKI ZESTAW
Informacje o tym produkcie
✅Jak we Włoszech:
- Zostań prawdziwym pizzermanem dzięki temu wysokiej jakości kamieniowi do pizzy firmy Navaris. Kamień do pieczenia pasuje nie tylko do grilla kulistego w ogrodzie, ale również do piekarnika w kuchni. Zapewnia prawdziwy aromat pizzy z pieca kamiennego.
✅Solidna konstrukcja:
- materiał kordieryt sprawia, że ta płyta do pieczenia pizzy jest bardziej odporna, zachowuje temperaturę na dłużej niż np. blacha do pizzy i wygląda ładniej podczas serwowania. Nie tylko do pieczenia pizzy - również do sera, ciasta lub gorących bułek.
✅Zawartość:
- kamień do pizzy o wymiarach 30,5 (Ø) x 1,5 cm (wys.), który wytrzymuje temperaturę do 800 stopni Celsjusza i waży 2 kg. Czyszczenie odbywa się ręcznie. Ponadto otrzymasz wspaniałą książkę z przepisami.
✅Pieczenie „zrób-to-sam”
- przed położeniem ciasta na płaskim kamieniu do grillowania najlepiej położyć pod spód papier do pieczenia lub posypać kamień mąką. Teraz można łatwo upiec chleb i pizzę.
✅Wskazówka
- Przed pierwszym użyciem przetrzyj kamień do pizzy wilgotną szmatką.
➡️Kamień do pizzy w piekarniku w temperaturze 250 stopni na średniej szynie przy grzaniu górnej i dolnej około 30 min. podgrzewanie, czas pieczenia jest bardzo krótki w kilka minut.
➡️Kamień do grillowania nie należy kłaść bezpośrednio na blasze lub dnie kuchenki. Ciasto posyp na papierze do pieczenia lub plackę do pizzy.
➡️Kamień do pizzy nie nadaje się do mycia w zmywarce. Po upieczeniu kamień należy pozostawić do ostygnięcia, nie spłukiwać natychmiast zimną wodą, ponieważ w przeciwnym razie istnieje ryzyko pęknięcia.
❤️Doświadczenia smakowe:
Dzięki kamieniowi do pizzy z wysokiej jakości kordierytu do piekarnika lub grilla w ogrodzie wprowadzisz do domu włoski klimat. Również chleb, bułki lub tarty mają dzięki pieczeniu z kamienia kordierytu szczególnie chrupiący aromat. Nadmiar płynu jest absorbowany.
Podaj pizzę bezpośrednio na kamieniu do pieczenia, bez uciążliwego podnoszenia blachy do pizzy. Kamienna płyta nadaje się również do sera, do przygotowywania ciast lub innych potraw.